Rullaati rulllaa eli muistutus itselle asioiden etenemisestä

Nyt loppuu tämä blogihiljaisuus. 
Meinasi ruveta ärsyttämään kaiken hitaus ja turhuus. Sitten muistin, että vuosi sitten olin aivan suossa ja toivoton. Postaan tämän tänne todisteeksi lähinnä itselleni siitä, että asiat liikkuvat ja kannattaa vain aloittaa jostain nurkasta raaputtamaan. Yhtäkkiä lähteekin tapahtumaan:

Vuodessa on tapahtunut ainakin seuraavaa:


  • meidän koulussa on aloitettu uuden valinnaisainepaketin suunnittelu. Sen nimi on Radikaali toivo. Se on ilmastokasvatusta kaikessa laajuudessaan ja vaikka välillä tuntuu ettei pysytä ihan täysin ilmastoaiheissa niin ainakin pysytään vaikuttamisessa, yhdessä tekemisessä, toivossa ja maailmaan tarttumisessa. Harjoitellaan taitoja, joita tulevaisuudessa tarvitaan ja tartutaan ihan uudella tavalla arvokasvatukseen ja koulun mahdollisuuksiin ilmastokriisin ratkaisijana. Mukana suunnittelemassa on 13 upeaa opettajaa ja meillä on ihan ihkaoikeaa aikaa. Ensi vuonna jokaikinen kasiluokkalainen opiskelee 90 minuuttia viikossa näitä asioita. Ja sitä seuraavana vuonna sekä kasi- että ysiluokkalainen. Vuodesta toiseen pysyvästi rakenteessa.


  • olen käynyt tuntikausia merkityksellisiä keskusteluita esimieheni eli meidän reksin kanssa. Salla tajuaa. Joskus jopa paremmin kuin minä itse. Eri tulokulmat täydentävät toisiaan.

  • viime kevään rekrytoinneissa kaikkien opepaikkaa hakeneiden kanssa keskusteltiin myös ekososiaalisesta sivistyksesta ja tästä meidän Radikaalin toivon valinnaisesta. Se näkyy uusissa kollegoissa. Mahtavaa sakkia.

  • aloitimme kuin vahingossa koulujen yhteistyön. Mukana hyörii parikymmentä opettajaa ja satakunta yläkouluikäistä. Haluavat verkostoitua ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Unelmoin leiristä, joka olisi ilmastokasvatuksellinen kokonaisvaltainen osa kouluvuotta. En ihmettelisi, vaikka toteutuisi. Ensin kuitenkin vieraillaan naapurikouluissa ja paistetaan vaikka vohveleita siinä ilmastokriisin ratkaisemisen lomassa. Näinkin voi asioihin suhtautua.

  • sain apurahan. Suunnittelen hillitöntä pläjäystä yhdessä mahtavien ihmisten kanssa. Tästä lisää myöhemmin. Mielettömän palkitsevaa touhua. Kaikkia tuntuu kiinnostavan korsolaisnuorten maailmanpelastukselliset pyrkimykset ja isoja ovia aukeilee sinne ja tänne.
  • aluereksi kiinnostui tekemisistämme. Nyt alkaa sana kiiriä entistä enemmän naapurikouluihin. Kollega voi liittyä helpommin mukaan. Hurraa!
  • kouluruokailuun saatiin muutosta. Keittiön henkilökunta osoittautui huikean ammattaitaitoiseksi ja rohkeaksi joukoksi maailmanpelastajia.
  • saan aikaa tekemiselle. Juuri buukkasin kokonaisen työpäivän yhteistyölle Vantaan ympäristökonsultin kanssa. En olisi ikinä uskonut.

  • Korso valittaa- poppoon uusi sukupolvi ei haluakaan olla valittajia. He päättivät nimekseen Korso Vaikuttaa. Kaikenlaista!

  • en ole enää suossa

"Once there is action, hope is everywhere"
- Greta T.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mahtavat meemit

Rehtorin ja Adan mielipidekirjoitus

Sademetsään samantien